پلی کربنات
پلی کربنات چند جداره

در سال‌های اخیر کاربرد ورق پلی کربنات دائما در حال افزایش است. خصوصیات فیزکی و شیمیایی برتر این ورق‌ها در مقایسه با شیشه باعث شده تا بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. همچنین در سال‌های گذشته تولیدکنندگان پلی کربنات تمام تلاش خود را برای بهبود ویژگی‌های این ورق به‌کار گرفته‌اند. تولید ورق پلی کربنات چند جداره نیز از همین جا نشئت می‌گیرد. ورق‌های دو، سه و چهار جداره در بازار عرضه می‌شوند که کاربردهای خاصی دارند. در این مطلب قصد داریم به بررسی انواع، ویژگی‌ها و کاربردهای ورق‌ پلی کربنات چند جداره بپردازیم. دعوت می‌کنیم تا پایان با ما همراه باشید.

ورق پلی کربنات چند جداره چیست؟

به زبان ساده ورق پلی کربنات چند جداره از روی هم قرار گرفتن دو یا چند لایه ورق تخت یا موج دار تولید می‌شود. ورق‌های چند جداره در مقایسه با تک لایه از مقاومت بالاتری در برابر ضربه برخوردار هستند. ضمن اینکه با گیر افتادن هوا بین لایه‌های مختلف این محصول، عملکرد بهتری از نظر عایق حرارتی و صوتی از خود نشان می‌دهد. ورق‌های چند جداره با ضخامت مختلف بین ۴ تا ۱۸ میلی متر تولید می‌شوند. علاوه بر آن ابعاد استاندارد تولید این ورق‌ها نیز ۲۱۰ در ۶۰۰ سانتی متر است. هرچند که بر اساس سفارش مشتری، تولیدکنندگان این محصول را در ابعاد سفارشی می‌سازند.

انواع ورق پلی کربنات چند جداره

انواع ورق پلی کربنات چند جداره بر اساس نحوه شبکه‌بندی لایه‌های مختلف آن می‌توان در ۴ دسته کلی تقسیم بندی کرد که عبارت‌اند از:

  • ورق لانه زنبوری
  • ورق توپر
  • ورق مثلثی
  • ورق RFX

شبکه بندی لایه‌های ورق پلی کربنات به‌صورت لانه زنبوری یا شش ضلعی طراحی می‌شود. فضای بین لایه‌های ورق توپر با استفاده از ماده‌ای کاملا پر می‌شود. در مقابل ورق‌های مثلثی قرار دارند که شبکه بندی آن‌ها به‌صورت ضربدری شبیه به حرف انگلیسی X صورت می‌گیرد.

جدیدترین نوع ورق‌های پلی کربنات چند جداره با نام RFX شناخته می‌شوند. این ورق‌ها با تکنولوژی پیشرفته با هدف بهینه‌سازی مصرف انرژی در پروژه‌هایی مانند گلخانه‌ها تولید می‌شوند. تجربه نشان می‌دهد که این ورق‌ها در مقایسه با سایر محصولات پلی کربنات چند جداره حدود ۳۰ درصد عملکرد بهتری دارند.

ویژگی‌های ورق پلی کربنات چند جداره

تمام ویژگی‌های ورق پلی کربنات تک لایه برای محصولات چند جداره نیز صدق می‌کنند. به‌عنوان مثال این ورق‌ها عملکرد عالی در جلوگیری از عبور اشعه مضر ماورابنفش دارند. ضمن اینکه انعطاف‌پذیری مناسب آن‌ها کمک می‌کند امکان شکل‌دهی به‌روش‌های مختلف و همچنین عملیات مکانیکی مانند برشکاری و سوراخ‌کاری به‌راحتی روی ورق‌های پلی کربنات انجام شود.

علاوه بر اینکه چند لایه ورق پلی کربنات روی هم قرار می‌گیرند تا این محصولات تولید شوند، همچنان شاهد هستیم که وزن سبک دارند و به‌همین دلیل جابه‌جایی و نصب آن‌ها نیز خیلی راحت انجام می‌شود. مهم‌ترین ویژگی اختصاصی ورق پلی کربنات چند جداره، مقاومت دو تا چند برابر در برابر ضربه نسبت به ورق‌های تک لایه است. از آن گذشته تجربه نشان می‌دهد این ورق‌ها در حدود ۶۰ درصد عملکرد بهتری به‌عنوان عایق حرارتی از خود نشان می‌دهند.

ویژگی‌های ورق پلی کربنات چند جداره

کاربرد ورق پلی کربنات چند جداره

ورق پلی کربنات چند جداره در ضخامت‌های مختلف و رنگ‌بندی متنوع برای کاربردهای گوناگون در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ورق‌ها به‌عنوان نورگیر و سقف کاذب در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. همچنین برای پارتیشن بندی فضای داخل ساختمان‌ها نیز می‌توان روی آن‌ها حساب کرد. در محیط‌های عمومی نیز برای طراحی سقف استخر، ایستگاه اتوبوس و … می‌توان از این محصولات استفاده کرد. در صنعت کشاورزی نیز از ورق‌‌های پلی کربنات چند جداره برای ساخت دیواره و سقف گلخانه‌ها استفاده می‌شود.

کاربرد ورق پلی کربنات چند جداره

کلام پایانی

در این مطلب بررسی کردیم که ورق پلی کربنات چیست و چه کاربردی دارد. همان طور که مشاهده کردید این ورق ضمن استحکام بیشتر، عملکرد بهتری به‌عنوان عایق حرارتی و صوتی از خود نشان می‌دهد. به‌همین دلیل کاربردهای ویژه‌ای به خصوص در ساخت و ساز دارند. به جز مواردی که در این مطلب ذکر کردیم، کاربردهای دیگری برای این ورق‌ها می‌شناسید؟ نظرات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

جدیدترین مقالات

برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش محصولات با کارشناسان درتماس باشید

مقالات مرتبط