
ورق پلی کربنات در کاربردهای مختلف بهویژه در صنعت ساخت و ساز مانند سقفهای کاذب، پارتیشنبندی، ایستگاههای اتوبوس، سقف استادیومها، سالنها و استخرها، نورگیر و … مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از سوالات مهمی که افراد معمولا در خرید ورق پلی کربنات مطرح میکنند، نحوه قیمت گذاری این محصولات است. آیا این ورقها بهصورت کیلویی در بازار عرضه میشوند؟ یا فاکتورهای دیگری برای قیمت گذاری پلی کربنات مد نظر قرار میگیرند. این سوال مهمی است که تصمیم گرفتیم در قالب یک مقاله به آن پاسخ دهیم. دعوت میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
عوامل تعیین کننده در قیمت گذاری پلی کربنات
معمولا قیمت گذاری پلی کربنات در بازار ایران بهصورت کیلویی صورت میگیرد. البته برای تعیین قیمت هر کیلو از این ورقها عوامل مختلفی تعیین کننده هستند. ۵ عامل اساسی را برای این منظور میتوان برشمرد که در اینجا بهصورت مختصر هریک از آنها را بررسی میکنیم.
۱. ابعاد ورق پلی کربنات
اولین موضوعی که در قیمت گذاری پلی کربنات باید مد نظر قرار دهید، ابعاد و اندازه ورقهاست. معمولا طول و عرض استاندارد از سوی تولیدکنندگان برای ساخت این ورقها در نظر گرفته میشود. ابعاد ۲۱۰ در ۶۰۰ سانتی متر و ۲۰۵ در ۳۰۵ سانتی متر طول و عرض استاندارد مورد استفاده در تولید انواع ورق پلی کربنات است. معمولا سازندهها عرض ورقها را ثابت در نظر میگیرند؛ اما امکان تغییر طول آنها به سفارش مشتری وجود دارد. دقت داشته باشید که در صورت سفارش ورق با ابعاد اختصاصی، باید هزینه بیشتری نیز برای خرید پلی کربنات بپردازید.

برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه نگهداری از ورق پلی کربنات می توانید مقاله نحوه نگهداری از ورق پلی کربنات چگونه است؟ مطالعه نمایید.
۲. ضخامت ورق پلی کربنات
یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت ورق پلی کربنات، ضخامت این محصول است. ویژگی مهم پلی کربنات چگالی کم آن در مقایسه با شیشه است. این موضوع باعث میشود که دست سازنده در تولید این ورق با ضخامتهای مختلف باز باشد. بههمین دلیل ورق پلی کربنات با ضخامتهای گوناگون بین ۱ تا ۱۸ میلی متر معمولا در بازار عرضه میشود. طبیعی است که هر چه ضخامت این ورق بیشتر شود، قیمت تمام شده آن نیز بالاتر میرود. دقت داشته باشید که افزایش ضخامت عملیات برشکاری این ورقها را تا دشوارتر میکند. بنابراین پیشنهاد میکنیم که بیدلیل بهسراغ ورقهای ضخیم نروید.
۳. نوع ورق پلی کربنات
مهمترین عامل در قیمت گذاری پلی کربنات، نوع ورق است. ورقهای فلت یا تخت که بهصورت تک لایه عرضه میشوند، ارزانترین مدل ورقهای پلی کربنات هستند. در مقابل ورقهای دو یا چند لایه قرار دارند. هر چه تعداد لایههای این ورق افزایش پیدا میکند، قیمت آن نیز بالاتر میرود.
بافت داخلی ورقهای چند لایه نیز موضوع مهم دیگری است که در این قیمت تمام شده آنها تاثیر دارد. بهعنوان مثال میتوان به ورق لانه زنبوری اشاره کرد که پلی کربنات سه جداره هستند. شکلدهی ورقهای پلی کربنات نیز در قیمت آنها موثر است. بر این اساس ورقهای موجدار یا سینوسی در مقایسه با ورقهای صاف و همچنین ذوزنقهای قیمت بالاتری دارند.
۴. رنگ ورق پلی کربنات
یکی دیگر از موضوعاتی که در قیمت ورق پلی کربنات تاثیر دارد، میزان شفافیت آن است. هرچه شفافیت ورق بالاتر باشد، نشان دهنده آن است خلوص مواد اولیه بهکار رفته در تولید آن بیشتر است. ضمن اینکه درصد نوری که از آن عبور میکند نیز بالاتر میرود. بههمین دلیل ورقهای شفاف در مقایسه با مات و کدر قیمت بالاتری دارند. در کنار آن باید به موضوع رنگ ورقها نیز اشاره کنیم. ورقهای رنگی در مقایسه با بیرنگ معمولا گرانتر هستند.

۵. برند سازنده ورق پلی کربنات
خوشبختانه ورق پلی کربنات در ایران تولید میشود. برخلاف برخی از محصولات کیفیت ورقهای پلی کربنات تولید داخل در مقایسه با نمونههای مشابه خارجی خیلی خوب است. چند تولید کننده داخلی در این زمینه فعال هستند. نمونههای تولید داخل در مقایسه با ورقهای خارجی قیمت ارزانتری نیز دارند. البته قیمت گذاری پل کربنات توسط هر برند بهشکل متفاوتی صورت میگیرد. کارخانههای مختلف بر اساس استاندارد تولید، دستگاهها و همچنین میزان اعتبار خود در جایگاه قیمت نهایی محصولاتشان را اعلام میکنند.
مقاله آموزش نحوه برش ورق های پلی کربنات از دست ندهید.
کلام پایانی
در این مطلب نحوه قیمت گذاری پلی کربنات را بررسی کردیم. همان طور که مشاهده کردید ابعاد و اندازه، رنگ، نوع طراحی، برند سازنده و ضخامت مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت ورقهای پلی کربنات هستند. قبل از خرید این ورقها پیشنهاد میکنیم که حتما با انجام محاسبات فنی و همچنین در نظر گرفتن خصوصیات انواع ورقهای پلی کربنات گزینه مناسب را انتخاب کنید. ضمن اینکه بهتر است خرید خود را بهصورت عمده انجام دهید تا هزینه تمام شده برای شما مقرونبهصرفه شود. بد نیست که مقداری بیش از نیاز واقعی در پروژه، ورق پلی کربنات تهیه کنید. این موضوع باعث میشود تا مشکلات مربوط به آسیب دیدن ورقها حین جابهجایی، برشکاری و نصب نیز وقفهای در کار ایجاد نکند.